Bitcoin-handel wordt gelanceerd door de grote Zwitserse bank

De Zwitserse bank Cler zal volgend jaar Bitcoin-handels- en bewaardiensten aanbieden.
De bank zegt dat ze buigt voor de stijgende vraag naar toegang tot de markt…
Dergelijke ontwikkelingen brengen verdere legitimiteit in de crypto-ruimte…

Een Zwitserse bank met $47 miljard aan AUM zal volgend jaar Bitcoin-handels- en bewaardiensten aanbieden. Bank Cler, een dochteronderneming van de Basler Kantonalbank, zal in 2021 een stap zetten in de toekomst van de financiën, wanneer zij de eerste door de overheid gesteunde bankinstelling wordt die een cryptocurrency platform lanceert dat, als het succesvol is, zich zou kunnen verspreiden naar andere Zwitserse instellingen.

Bitcoin-handel en -bewaring krijgt goedkeuring van de staat

Het spannende nieuws kwam via de Zwitserse nieuwszender NZZ am Sonntag waar Bankbediende voorzitster Maria Vacalli uitlegde dat de toenemende vraag achter de beslissing lag om Bitcoin-handels- en bewaaropties te onderzoeken, wat een weerspiegeling is van een groeiende eetlust in de institutionele sector voor de cryptocurrency, ondersteund door een ongelooflijk aankoopvolume van cryptocurrencies in de afgelopen maanden.

De traditionele bakkerijen zijn beroemd om hun tenen in het troebele water van de Bitcoin Trader te dompelen, maar dit verandert geleidelijk aan in de loop van de tijd. De eerste twee op blokkades gerichte banken van Zwitserland, Sygnum en SEBA Bank, kregen in augustus vorig jaar de relevante licenties om met cryptocurrencies te handelen, maar het aanbieden van een Bitcoin-handelsplatform en bewaaroplossing via een traditionele bank is de heilige graal voor cryptocurrentfans.

Gelukkig lijkt dit slechts een kwestie van tijd te zijn, met Bank Cler die TokenSuisse oprichter Alain Kunz inhuurt als leidraad, en suggesties dat het moederbedrijf van Bank Cler, Basler Kantonalbank, het platform voor de uitwisseling van cryptocurrency zou kunnen openstellen voor andere dochterondernemingen.

Wereld Wakker worden met Bitcoin

De ontwikkeling komt heet op de hielen van een aankondiging door het Bureau van de Comptroller van de Munt in de V.S. twee weken geleden toen het formeel alle nationaal gecharterde Amerikaanse banken toestond om de bewaringsdiensten voor klanten te verlenen. Dergelijke vooruitgang in de acceptatie van Bitcoin-handel en -bewaring was bijna ondenkbaar toen Bitcoin werd bespot vanwege de snelle prijsstijging in 2017 en illustreert hoezeer de mening van Bitcoin in die tijd is veranderd.